Hogyan Tovább? Civil Szakértők Magyarországért

2022-es parlamenti választás előtt, az ellenzék szervezésében – a kormányzásra való felkészülés jegyében – munkacsoportok és kabinetek alakultak. Ezekben a műhelyekben kiváló szakemberek részvételével minőségi javaslatok, programok születtek, amelyek végül sajnos nem jutottak el a választók széles tömegéhez, de rengeteg értékes munkát fektettek bele.
Az ellenzék sikertelen szereplése után a szakemberek közül néhányan együtt maradtak, vagy csatlakoztak szakmai szervezetekhez, de a közös munka megszűnt. A különböző műhelyek együttműködése megszűnt. Vezetés, iránymutatás és integráló képesség hiányában értékes, sok szakterületet magába foglaló együttműködő tudásközösség oszlott fel.
Sajnálatosan a pártok és politikai szereplők vízió és elképzelés hiányában, és tanulságok levonása nélkül, láthatóan a reménytelen és kilátástalan útkeresés állapotába rekedtek meg.
Az ország helyzete azóta tovább romlott, soha nem volt még annyira szükség a közéleti szerepvállalásra, a jövőkép és esély bemutatására, a legkiválóbb szakemberek bevonására és aktivizálásra, mint most. Hisszük, hogy a változást akaró szakemberek közössége, és az ehhez nélkülözhetetlen szakmai kompetenciák újraépíthetőek.
Mert bizony,a változtatáshoz a kormányzóképesség és program nélkülözhetetlen lesz. Mi a rövid és hosszú távú teendő, amit az egyes szakterületeken végre kellene hajtani az országban? Mi a víziónk?
Ezekre a kérdésekre szeretnénk választ kapni a konferencián a meghívott előadóktól, előadásonként mintegy 20-30 percben.
A rendezvényre emailben történik a regisztráció, a feltöltött ürlapon keresztül feketelaszlocsomor@gmail.com címre. A helyszínen a Haris Parkban 200 főt tudunk fogadni ezért javasoljuk a mielőbbi email regisztrációt. Várunk szeretettel,a szervezők nevében:

Fekete László és Söpkéz Sándor

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük